5 categorii de participanţi la congresele partidelor

Baştanul

Se află acolo ca să se hrănească cu energia prostimii. El decide cine intră la Congres, cine vorbeşte şi cum vorbeşte. Îşi alege cu mărinimie pupincuriştii şi se şterge pe tălpi cu restul delegaţilor.

Pupincuriştii

Sunt sateliţii naturali ai Soarelui lor, baştanul. Nu ies de pe orbită, nu mişcă în front, dau tonul la aplauze, zâmbesc când zâmbeşte şeful, se încruntă când şeful e supărat. Dar când şeful e plecat, se transformă în mici dictatori pentru subalterni.

Aspiranţii

În general mai tineri, îşi doresc mult să aibă un şef care să-i beştelească. Sunt un fel de pupincurişti, doar că nu sunt prea inspiraţi când să pupe, unde şi cu ce intensitate. Îşi doresc în secret să ajungă baştani, dar în şi mai mare secret ştiu în sinela lor că nu sunt în stare.

Oportuniştii

Sunt categoria cea mai groasă la Congres. Sunt bucuroşi că vin la Capitală, că mânâncă moca, că mai cunosc colegi şi că se uită după fata tânără a baştanului. Sunt mândri de ecusonul de participant la Congres şi îl ţin în vitrină acasă, când se întorc. N-o să ajungă niciodată pe funcţii, sunt buni doar să păcălească lumea la vot.

Stingherii

Nu ştiu niciodată cum de au ajuns la o asemenea porcărie de congres, printre asemenea specimene de lepre politice. Sunt jenaţi de participarea lor, de aplauzele pupincuriştilor şi de entuziasmul bovin al oportuniştilor. Ar vrea să plece, dar fascinaţia momentului îi reţine. Dacă sunt vaccinaţi cu un Congres, la altul nu-i mai prinde nimeni.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Ţaţă diplomată 21 septembrie

Ţaţă diplomată

GĂINUSA LESBIENELE
20 septembrie

GĂINUSA LESBIENELE

GAINUSA EVUL MEDIU 19 septembrie

GAINUSA EVUL MEDIU