Ţara asta nu se mai face bine

 

Şi dacă...

Şi dacă cei care au plecat din România au ales soluţia corectă? Dacă ţara asta nu se mai face bine? Dacă nimeni n-o să distrugă vreodată sistemul de pile, cunoştinţe, relaţii, numiri pe funcţie, baronate despotice, licitaţii cu dedicaţie, bani furaţi din buget şi nerecuperaţi, legi nerespectate în primul rând de legiuitori şi populaţie analfabetă, incultă, îndârjită şi pusă pe furt, chiul şi pupat moaşte pentru iertarea păcatelor, contra cost?

Corul sclavilor

Şi dacă adunătura asta, fostă popor, care cumpăra avidă  în ianuarie 90 ziarele cu miros de cerneală liberă, care visa gumă de mestecat occidentală, Lambada şi televiziune color toată ziua, dacă nu mai dă doi bani pe libertate? Dacă vor doar un responsabil burtos şi transpirat, preşedinte de bloc, de CAP, de filială de partid, director de şcoală de sat, primar sau prefect care să le spună ce să voteze, să le zvârle patru mici şi-o găleată şi să-i trateze ca pe ceea ce sunt: nişte sclavi acefali, înnebuniţi după fleici, bere proastă la PET, încruntările propagandistului Gâdea şi baticuri înflorate.

Republica Furtişagă România

Şi dacă de fapt e ţara lor, pe care au dreptul s-o fure, de la dalele de beton din canalele de irigaţii, la recoltele vecinilor, la dezinfectantul din spitale, la ajutoarele sociale care nu trebuie să meargă la handicapaţi, orfani şi cazuri sociale, când li se cuvin lor, că sunt şmecheri, care fură inclusiv becurile de pe palierul blocurilor, ca să nu mai dea ei bani pe ele, care cresc pramatii ce se laudă pe facebook cu notele mici la Bac şi cum i-au făcut ei la mişto pe săracii ăia de profi care vin cu troleul la şcoală, nu ca ei cu BMW-ul bulgăresc, cu piţipoancele de 16 ani care visează să le descopere vreun Virinel Columbeanu şi să le scoată din sărăcie, să le ia Iphone şi să le ducă în Loft, la Mamaia iar dacă nu au norocul ăsta, că nu sunt destui bătrânei libidinoşi, atunci găsesc câte-un tatuat, venit de la sală, care să le bată de trei ori pe zi şi să-li ceară iertare agramat pe whatsapp, până sfârşesc grase, buhăite şi şleapăte, tunse scurt cu părul grena, smuls în îmbrânceli la promoţii la tigăi.

Des dezinteres

Şi dacă e ţara lor, a celor care se întorc cu spatele când o femeie e învineţită pe stradă, care cel mult scot mobilul să filmeze când ţiganii bat câte-un pensionar în tramvai, care încetinesc avizi şi cască ochii mari când trec pe lângă vreunul făcut terci în accident auto, ca să le povestească prietenilor ce naşpa e tabla de Logan, nu ca Golful lor luat la mâna a doua din Germania, care prinde şi 200 spre mare, au şi live pe facebook, nu?

Clasa furătoare

Şi dacă România le aparţine de fapt politicienilor, care schimbă legile după buzunarul lor, care sunt toţi fraţi în furt între ei, se înjură în comunicate şi conferinţă şi-şi împart în spate, în separeuri de restaurante, şpăgile, aranjamentele şi sinecurile cu securişti bătrâni, cu acţiuni la nşpe firme mari, pe numele rudelor, cu patroni de televiziuni cu conturi grase în Elveţia şi preferinţe politice, după cum bate vântul banilor, cu beizadele de nomeclaturişti, frumos îmbrăcate în costume şi trimise la Bruxelles să se uite ca curca-n lemne la dezbateri, sau fata lui tata prin ministere să ponteze lefuri, privilegii şi maşini de la stat, cu puştani de miniştri, care dirijează restaurante, terase la Mamaia, afaceri cu grâu, berbecuţi, studii de prefezabilitate bănoase, cu banul bine împărţit, cu jigodii care nu ştiu să scrie, dar conduc yachturi, care învârt zeci de milioane şi sunt votaţi de proştii care stau la bloc şi se uită cu aceeaşi expresie tâmpă şi satisfăcută atât în oala cu ciorbă, cât şi la România Tv.

Electroşocul viitorului

Şi dacă ţara asta rămasă fără păduri, fără petrol, fără gaze, fără curent, fără spitale decente, fără drumuri sigure, fără fabrici, doar cu mall-uri şi supermarketuri şi mai ales rămasă fără oamenii care au plecat de foame, de scârbă, de dispreţ sau disperare, dacă ţara asta, România noastră, e în plin infarct? Ar fi necesar un şoc electric, două palme dure, o scuturare tectonică? Ceva să ne trezească.

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Ţaţă diplomată 21 septembrie

Ţaţă diplomată

GĂINUSA LESBIENELE
20 septembrie

GĂINUSA LESBIENELE

GAINUSA EVUL MEDIU 19 septembrie

GAINUSA EVUL MEDIU