25/iun Aoleo, un” te duci tu, un” te duci ? De rămânem singuri-cuci, of, of. Ne-ai lăsat pe toţi năuci! Liviuţule!

Aoleo, un” te duci tu, un” te duci ? De rămânem singuri-cuci, of, of. Ne-ai lăsat pe toţi năuci! Liviuţule!

Mă angajez bocitoare. Bocitoare politică. Am văzut, e mişto de tot: program flexibil, maşină la scară, pensie specială, decontez şi batistele, ce mai, vorba aia: există viaţă şi după moarte. Moartea politică.

Nu pleca, Liviuţuleee/ Că te plângem fetelee/ Că dacă pleci tu, cui ne laşi/ Singurei printre vrăjmaşi...

În meseria asta, de bocitoare de partid, importantă e impresia. Ne strângem cinci-şase bocitoare de pe la ministere, de la Primărie... ne ştie lumea că suntem alea care dăm de pomană, fete bune, are grijă şi de noi, fură ele, dar ne mai dă şi nouă... îl înconjurăm pe ăla care pleacă dintre noi în curând şi dăm impresia de unitate. Că d-aia şi plângem, se dă ordin pe unitate.

 Tonul la cântec: mândră ţară, vesel colţ de rai..scuze, asta e de la instrucţie, deci: că tare bun ai fost cu noi/ Dar ai căzut ieri în război/ Pupa-ţi-aş mustaţa taaa.

Nu trebuie să rimeze tot timpul, că o dă în Cerbul de Aur. De fapt el e ăla care pune coarne. Politic vorbind. Ziceam de impresie. La conferinţe d-astea de presă, când ieşim după o şedinţă d-aia de partid unde toţi cică merg până la capăt, dar cine are de fapt chef să fie îngropat cu  terminatul, importantă e şi atitudinea. Dacă îi eram prieteni răpăsatului, politic vorbind, stăteam lângă el, îl sprijineam. Dar ăsta nu vrea aşa. El vrea moţ în faţă, de aia ne ţine pe noi, bocitoarele, în spate, pe două-trei rânduri. Pe categorii. Bocitoare clasa a treia, secretar de stat adusă de pe la judeţeană din Videle, lăcrimează discret, mai şi suspină. Bocitoare categoria a doua, ministresă, are voie şi să scrie pe facebook un necrolog de luptă şi adeziune, şi bocitoare rangul întâi, adică primar de capitală, prim-ministru, iubită oficială. Astea au ochii roşii dar strâng din dinţi şi bărbia în vânt. Gen: nu ne lăsăm, pe ei pe mama lor! Dar ochii lor caută deja alt daddy!

Liviule, băiatule, triste ne sunt zilele/ C-ai pierit într-un măcel/ De la statul paralel, of.

Ştii, astea mai proaste care, fără funcţie, nici de bocitoare nu-s bune, chiar cred că dacă îl sprijină pe răposat, politic vorbind, sunt şanse să învie şi să-i nimicească pe duşmani.  Dar ele nu ştiu că mortul, politic vorbind, de la groapă nu se mai întoarce? Că dacă a apucat să cadă la pământ lovit cu leuca sentinţei, păi nene, mai vin şi altele. E torenţială, bre! La prima condamnare, cu suspendare, te clatini, dar nu te rupi. La a doua lopată cu pământ, se lasă cu executare, dar mai speri. Dar când o să bage bulgării la foc automat, ba de la Teldrum, ba OLAF-ul european, ba cu Belina, adio şi-un praz verde!

Un” te duci tu Liviu oare/ Că nu-ţi place la răcoare/ Tu vrei doar în reflectoare...

Bine, dacă încearcă să evadeze, o să pună şi reflectoarele pe el. Avantajul la bocitoare e că, dacă răposatul, politic vorbind, e şmecher, nu marege la răcoare, ci la plajă. Şi are toate condiţiile, că la Ministerul de Interne e  şefă altă bocioare, poate să-l facă scăpat ca pe ceilalţi. Şi atunci tu, ca bociotoare, laşi deoaparte hainele negre şi atitudinea de luptă şi-ţi iei sejur în Seychelles, Costa Rica, Maldive, pe unde şi-a depus mortul economiile. Politic vorbind.

Gata, că s-a terminat programul, mă duc să mă uit la meci. Că mai sunt şi bocitoare d-alea amatoare, din popor, care în loc să se relaxeze la Campionatul Mondial, se uită la Televiziuni de bocit. Amatori creduli. Ce e dus, mortua est!

 

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Ţaţă diplomată 21 septembrie

Ţaţă diplomată

GAINUSA EVUL MEDIU 19 septembrie

GAINUSA EVUL MEDIU

GAINUSA RO ALERT 18 septembrie

GAINUSA RO ALERT