Loteria Bacaloreatului

Întotdeauna m-am întrebat: ce face un ministru când ajunge dimineaţa la serviciu? Sau când ajunge el. Pe la prânz. Cere o cafea secretarei? Deschide laptopul şi se uită pe mailuri?  Deschide geamul şi exclamă: Doamne, ce sus am ajuns!

Încerc să mi-l închipui pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop cum intră el la Ministerul Educaţiei şi în urma lui portarul şopteşte printre dinţi: a venit Genunche! E rău să fii ministru şi până şi portarul să te considere un prost.

Azi ministrul Genunche a venit la Minister, a fugit la toaletă să facă un pipi ministerial, după care s-a spălat ( sau nu) pe mâini şi a exclamat cu ochii în oglinda de deasupra chiuvetei: ce-ar fi sa mai fac un bacalaureat? A pus mâna proaspăt spălată (sau nu) pe telefon şi şi-a sunat secretara: Cheamă repede presa, că am o idee!
Secretara şi-a făcut cruce şi a chemat presa. Iar Genunchele le-a expus jurnaliştilor ideea din baie: absolvenţii de liceu să mai aibă dreptul la încă o sesiune de bac, a treia, undeva prin decembrie sau februarie.

În decembrie mi se pare o idee foarte bună. Sigur toţi absolvenţii, care au picat astă-vară, abia aşteptă să pună mâna pe carte, când toată lumea se pregăteşte de sărbători, Magic FM difuzează colinde ca o flaşnetă stricată, bugetarii  chiulesc de la serviciu ca să-şi ia ornamente de brad din Lidl, vedetele Tv stau la coadă la Casele de Copii să facă poze pentru PR, iar în Parlament nu mai e ţipenie de ales.

Abia aşteaptă profii să vină suplimentar la şcolile neîncălzite, unde doar stalactitele sprijinite pe stalagmite mai ţin tavanul să nu cadă, unde bate crivăţul prin budele din curte, iar elevele se filmează cum se bat în pauză, doar ca să nu degere.  Sesiune suplimentară de bac, pe acelaşi salariu, dom profesor!

Şi DE CE? Ca să avem un procent mai mare de bacalaureaţi, că dă bine la statistica varză a Educaţiei. Păi n-o să aveţi, dom Genunche! Că degetele îngheţate nu pot răsuci fiţuicile. Că pe şcoler îl doare undeva de Bacul vostru. El a terminat liceul, s-a înscris la somaj şi-şi caută de lucru zidar în Belgia. Iar fetele sunt demult în mall, lucrează ca vânzătoare o lună, până se plictisesc şi-şi bagă picioarele, că n-au agăţat niciun fraier cu bani. Sunt doar săraci cu BMW de Bulgaria care-şi caută la mall adidaşi roşii la reduceri.

Deci, dom Genunche, decât o sesiune de bac în iarnă, când nu-şi mişcă niciun elev fundul din mall, nu mai bine faceţi Loteria Vizelor de Bac? Aplici frumos după ce ai picat bacul şi aleatoriu  îţi pune Dumnezeu mâna-n cap. Sau , de fapt, aveţi un prieten care şi-a deschis firmă de manuale unice, promoţionale şi diplome? Şi contra unui mic procent îţi şi înrămează diploma de bac.
Trebuie doar să-ţi treci numele şi PRONUMELE. Cum ar zice alt ministru care vine la serviciu degeaba.

Comentarii
cocostiri http://www.cocostiri.ro/ cocostiri ro Comedis Mall Mon, 22 Oct 2018 10:59:08 GMT cocostiri webmaster@cocostiri.ro (webmaster) EXCLUSIV! EA I-A LUAT LOCUL BIANCĂI DRĂGUŞANU! PRIMELE IMAGINI CU BRUNETA LUI VICTOR SLAV! http://www.cocostiri.ro/top-gaini/gainusa-zana-ursitoare-17530730 http://www.cocostiri.ro/top-gaini/gainusa-zana-ursitoare-17530730 Mon, 24 Sep 2018 14:08:00 GMT Dragnea, în tinereţe: "Un tânăr sărac, fumuşel, plin de energie şi sex-appeal" http://www.cocostiri.ro/top-gaini/gainusa-trecutul-lui-dragnea-subiect-de-film-17540510 http://www.cocostiri.ro/top-gaini/gainusa-trecutul-lui-dragnea-subiect-de-film-17540510 Tue, 02 Oct 2018 14:51:00 GMT Prima nuntă GAY din istoria Familiei Regale! Regina Elisabeta a II-a nu a participat la... http://www.cocostiri.ro/top-gaini/tata-diplomata-17527912 http://www.cocostiri.ro/top-gaini/tata-diplomata-17527912 Fri, 21 Sep 2018 11:25:00 GMT