Românii versus Halep

Ştim deja că tot românul se pricepe la politică, fotbal şi femei. Şi la spart pereţii în bloc la ore de linişte. Iată că, mai nou, toţi se pricep şi la tenisul jucat de Simona Halep. Deci 8 tipologii umane din ţara Simonei Halep:

 

 

Patriotul furibund

 

Urmăreşte meciurile Simonei cu fular tricolor la gât, înfăşurat în drapel şi cu obrajii pictaţi în roşu-galben şi albastru. În timpul partidei bea doar bere românească la PET, făcută din apă poluată din puţuri de mică adâncime. Urlă la fiecare ghem câştigat de Halep şi înjură rasist adversarele, la înfrângeri. E convins că în Bucegi există un tunel secret care duce în Buricul Românesc al Pământului. N-a făcut armata, plătind şpagă. În caz de război, s-a gândit deja să decoleze cu primul avion în Spania.

 

 

Psihologul dilimandros

 

-Are probleme mari cu psihicul!

Verdictul doctorului de ocazie e întotdeauna clar. Se pricepe la depresii, frustrări, anxietate şi inhibiţie psihanalitică. Aude primul când psihicul Simonei începe să scârţaie şi serveşte prompt diagnosticul. În general e un tip paranoic şi nevrotic, urlă la nevastă şi sparge farfurii. Urmăreşte frenetic pe Youtube momentele în care tenismenii îşi fac rachetele praf. În secret îşi doreşte să se arunce în aer la Roland Garros.

 

 

Suporterul reţinut

 

Când Halep câştigă meciul, îşi postează pe Facebook mândria. Se ia în gură anonim pe forumuri cu cei care o critică pe Halep.

Când Halep pierde, declară că ştia dinainte, că Halep mai are de învăţat. Că a pierdut timpul uitându-se la meci, când putea să-l urmărească pe Lewis Hamilton. Al cărui fan documentat este.

 

Antrenorul-nejucător

 

Se pricepe la absolut tot: forehand, rever, minge de meci, set decisiv. Din faţa televizorului, ţipă la Simona să schimbe tactica, sa vină la fileu, să stea pe linia de fund. Ştie tot clasamentul WTA până la locul 150. Cunoaşte şi recită desfăşurarea unor meciuri celebre din 1998 încoace.

În general e un tip supraponderal, bea o naveta de bere la un meci şi are o burtă cât o minge de baschet. Când se ridică de pe canapea, icneşte din greu.

 

Invidiosul avar

 

Se uită cu prietenii la meci numai ca să audă cât caştigă Halep, dacă bate. Şi cât ia, dacă mănâncă bătaie. Are un carneţel cu toate câştigurile Simonei şi ştie mai bine decât contabilul ei ce sold are. Se supără daca Simona îşi cumpără o maşină bengoasă, care se devalorizează imediat ce-o scoţi din showroom. El niciodată n-ar da banii ăştia pe o maşină.

În general lucrează la stat şi plăteşte la Megaimage cu bonuri de masă.

 

Suporterul pervers.

 

Se uită la meciurile Simonei doar ca să-i audă icnetele la servit şi retur. Dă sonorul la maxim. Înregistrează meciul şi dă stop cadru pe imaginile cu fustiţa lui Halep. Sau ale Sharapovei. Sau orice are fustă în WTA. Regretă enorm că Halep s-a operat la sâni. I-a şi trimis, anonim, câteva cuvinte urâte pe Facebook, dintr-un cont secret, cu nickname-ul Don Juan.

În general e un tip mic, chel, cu ochelari groşi şi burtică, contabil la stat. Are întotdeauna la meciurile Simonei o cutie cu şerveţele lângă el.

 

Suporteriţa palavragioaică

 

Se aşează la meci cu prietenii sau familia şi vorbeşte încontinuu despre orice, bârfeşte pe oricine şi nu urmăreşte deloc meciul. De fapt nici nu ştie care e Simona, cea care serveşte sau cealaltă. Comentează telefonic tare, în momentele decisive ale meciului, ultimul episod din telenovele turceşti de pe kanalul pentru gospodine. După tenis, în timpul meciului de fotbal, comentează tare la telefon cu prietenele performanţa Simonei. Şi cât de fană e ea.

 

Habarnistul IT-ist

 

În timpul finalei de la Roland Garros, lucrează pe computer cu căştile pe urechi, ascultă trupe hipsteriste şi toarnă în el Cola, care i se scurge în barbă.  Nu ştie cine e Simona Halep, dar oricum numele nu e bun de parolă, că nu conţine cifre.

Comentarii
Episoade recente toate episoadele
Gainusa Anaf
16 august

Gainusa Anaf

Gainusa Kiki 14 august

Gainusa Kiki